Spijkerhakjes.nl
                                                                   dé site voor reparatie van je pumps
                                                       

Terug naar hoofdpagina
Geef hier uw bestelling op
Betalen
Montagehandleiding
Mail ons Links naar andere interessante schoenensites


Handleiding montage

Hieronder staat de montagehandleiding om de hakjes van je pumps te vervangen.

Zeker met een handige vriend in de buurt is het met deze handleiding niet moeilijk om zelf je naaldhakjes weer als nieuw te maken. Stap voor stap nemen we je mee, en onderaan vind je drie afbeeldingen ter verduidelijking van de tekst. Kijk meteen even naar afb. 1 als je je afvraagt wat een "kokertje" inhoudt ;-)


Stap 1
Trek met een nijptang het hakje wat er nog op zit, zo mogelijk met het spijkertje eraan, uit de hak. Steekt alleen het spijkertje er nog uit, trek deze er dan voorzichtig uit. Wanneer je nu in staat bent om in het kokertje te kijken (zie afb. 2) ga dan naar stap 4.

Stap 2
Wanneer je highheels nog nooit verhakt zijn, is het mogelijk om het restant spijkertje wat er nog in zit naar beneden te slaan, met een stalen spijker of iets dergelijks. Dit hulpmiddel moet in doorsnee wel kleiner zijn dan het kokergaatje. Wanneer je nu in staat bent om in het kokertje te kijken (zie afb. 2) ga dan naar stap 4.

Stap 3
Wanneer je pumps al eens verhakt zijn, kijk je waarschijnlijk tegen een dichte koker aan (afb. 3). Het is van belang eerst de koker in de hak vrij te maken (zie afb. 1) zodat het nieuwe hakje erin gespijkerd kan worden. Hiervoor dien je het oude spijkertje eerst weg te boren, ongeveer 1,5 cm. diep.
Let op: het is van groot belang dat de boormachine vaststaat of dat je schoen goed vast staat, bijvoorbeeld in een bankschroef. Wanneer je nu in staat bent om in het kokertje te kijken (zie afb. 2) ga dan naar de volgende stap.

Stap 4
Schuur, liefst met een slijptol of draaibank, het hakje netjes recht zodat het nieuwe hakje goed past. Heb je dit gereedschap niet, dan kun je het beste een ijzervijl hiervoor gebruiken (of je kijkt die leuke buurjongen lief aan natuurlijk!).

Stap 5
Spijker nu het hakje in het lege kokertje. Let wel goed op dat het recht komt te zitten. Wanneer het hakje los blijft zitten omdat de koker te ruim is geworden, kunnen wij hiervoor inzetstukjes leveren. Dit inzetstukje sla je in de koker van de hak (zie afb. 1) zodat de koker nauwer wordt en het nieuwe hakje wel goed vast blijft zitten.


We wensen je een goede reparatie toe!
Template provided by WEBalley